Eerste training

Tul- en spartraining van de Wedstrijd Selectie Commissie (WSC) op 12 januari 2014 te Asperen.

Na de feestdagen en de jaarwisseling is ook het nieuwe jaar voor ITF Royal Dutch begonnen.

Deze keer op de nieuwe locatie in Asperen. Op een steenworp afstand van Leerdam. Een mooie locatie, centraal gelegen in Nederland, ruime zaal en de beschikking over een restaurant waar de ouders prima kunnen vertoeven onder het genot van een kopje koffie. Het restaurant heeft een glazen wand met zicht op de zaal zodat de ouders de training en hun kinderen kunnen volgen. Een open haard en een behaaglijke temperatuur om het af te maken, alles dik in orde dus!

De afgelopen periode heeft de Wedstrijd Selectie Commissie (WSC) en het bestuur veel met elkaar gesproken om de trainingen goed aan te laten sluiten aan de behoefte van de leden van de bij ITF Royal Dutch aangesloten scholen. Er is ook voor gekozen om de trainingen integraal vorm te geven vanuit de verschillende commissies. Zo waren er vandaag naast de leden van de WSC ook leden van de Commissie Technische Opleidingen (CTO) en leden van de Scheidsrechters Commissie (SC) aanwezig. Ook de voorzitter van het bestuur Sabum Hennie Thijssen was aanwezig.

Het nieuwe jaar ging fantastisch van start. Ruim 60 Taekwon-Doins van verschillende scholen zijn vandaag naar de training gekomen.

De trainingen van de WSC staan veelal in het teken van het wedstrijdonderdeel sparren. Vandaag ook speciaal aandacht voor de Tuls tijdens een wedstrijd. Na het openingswoord van Master Steve Zondag konden de Taekwon-Doins kiezen tussen het sparren en de Tuls. Er was veel interesse voor de Tuls maar ook voor het sparren.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Bij de Tuls werd de warming-up verzorgt door Boosabum Otto van Elzelingen en na circa 20 minuten nam Master Steve Zondag het stokje over. Verschillende Tuls zijn aanbod gekomen zodat ook de beginnende Taekwon-Doin aanbod kwam. Naast de technische aspecten van de Tuls kwam ook de jurering aanbod. Sabum Ron Dijkhuizen was namens de SC aanwezig om op dat punt aanwijzingen te geven. Gaandeweg nam het niveau van de Tuls toe en konden de beginnende Taekwon-Doins samen met enkele leden van de selectie in kleinere groepjes verder trainen. Dat werkte perfect, iedereen heeft bijna 2 uur op zijn dof haar eigen niveau kunnen trainen en veel kunnen leren van deĀ  ervaring van de selectie leden en dat was precies de bedoeling, leren van elkaar!

Bij het sparren werd de warming-up verzorgt door Boosabum Michel Michon. Het was een warming-up maar Boosabum Michel Michon kon het niet laten om er toch een stukje conditietraining in te brengen. Na circa 30 minuten nam Boosabum Winodj Ramsoebhag het stokje over. De doelstelling van deze training was om meer inzicht te krijgen in het sparren zelf. Aandacht voor de verschillende tactieken die een Taekwon-Doin kan toepassen bij het wedstrijdonderdeel sparren. Boosabum Winodj Ramsoebhag had een flink aantal gevarieerde oefeningen in petto. Naast het oefenen konden de Taekwon-Doins ook hun eigen ervaringen inbrengen en vragen aan elkaar stellen over bepaalde situaties die voor kunnen komen tijdens een wedstrijd. Ook hier was dat precies de bedoeling, leren van elkaar! Na de oefeningen werd de training afgesloten met een aantal pittige sparringspartijen.

In beide groepen is goed getraind en we merken aan het enthousiasme en inzet dat deze integrale aanpak van de trainingen met ondersteuning vanuit de andere commissies goed aanslaat. We hopen dat er volgende keer nog meer Taekwon-Doins naar de centrale trainingen komen!

De training werd afgesloten door Master Steve Zondag met de mededeling dat het team van de WSC weer op sterkte is. Het team bestaat nu uit Teammanager Master Steve Zondag met als aandachtsgebieden de Tuls en het sparren, Bondstrainer Boosabum Winodj Ramsoebhag met als aandachtsgebied het sparren en aan het team is toegevoegd Boosabum Michel Michon met als aandachtsgebied de conditietrainingen.

De volgende centrale training van de ITF Royal Dutch verzorgt door de CTO is op zondag 26 januari 2014 en aansluitend is de jaarvergadering met de vertegenwoordigers van de aangesloten scholen.

Op zondag 2 februari 2014 is er een extra conditietraining voor de Taekwon-Doins met ambitie voor het aankomende Wereldkampioenschap Taekwon-Do van ITF Choi Jung Hwa te Rome.

Het was een zeer geslaagde training en voor we hebben zin in het komende jaar!

Taekwon,

Wedstrijd Selectie Commissie

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Volgend
Vorig