ITF Royal Dutch naar Polen

 

Afgelopen weekend zijn 5 leden van de Royal Dutch op training geweest in Polen (Wroclaw). De zoon (grootmeester Choi Jung Hwa) van de overleden stichter van Taekwon-Do gaf er een tweedaags seminar samen met grootmeester Nicolls.
De Koreaanse grootmeester Choi Jung Hwa (63) is de
president van de wereldbond. Een unieke leermeester. Vanaf zijn geboorte was hij bij de ontwikkeling van de vechtkunst en is persoonlijk opgeleid door de stichter. Als geen ander kan hij de puntjes op de i uitleggen en filosoferen over Taekwon-Do.
Wereldwijd zijn er miljoenen beoefenaars en met een beetje geluk komt hij 1 keer per jaar naar Europa voor een seminar. Ditmaal in Wroclaw waar vanuit heel Europa 150 fanatieke zwarte banders naar toe waren gekomen. De hal was dan ook bomvol.

Vanuit Nederland ging sabum Hennie Thijssen, sabum Willem Jansen, sabum Henk Schaaij en de boosabums Gregory Bekkers en Arie Prins naar Polen. Na 18 uur trainen in 2 dagen tijd en een internationaal diner met vertegenwoordigers van diverse organisaties zijn de heren met nieuwe kennis naar huis gegaan.
Hoogtepunt was het verzorgen van een demo met de 150 deelnemers in de historische binnenstad van Wroclaw. Tijdens de lessen van de ITF Royal Dutch zou er uiteraard aandacht zijn voor de opgedane kennis.

Polen_Seminar