Thijssen Taekwon-Do Academie

Plaats : Houten / Utrechtse Heuvelrug
Leraar : Master Hennie Thijssen
Graduatie : 7e Dan
Website : www.tta-taekwondo.nl
email : info@tta-taekwondo.nl

Voor de start van zijn eigen Thijssen Taekwon-do Academie in 2001 was Master Hennie Thijssen vanaf 1969 achtereenvolgens als lid, leraar, hoofdleraar en  bestuurslid actief betrokken bij de lessen en bestuurlijke activiteiten op lokaal, nationaal en internationaal niveau.

Op basis van zijn passie voor (en zijn ideeën met betrekking tot het beoefenen van) het authentieke ITF Taekwon-Do heeft hij in 2001 de Thijssen Taekwon-Do Academie in Houten opgericht voor diverse doelgroepen en leeftijdscategorieën middels clublessen, educatieve workshops, seminars en privélessen op maat. Ook worden er open praktijkgerichte lessen Zelfverdediging & Conditieverbetering voor dames gegeven die geen lidmaatschap ambiëren en gewoon zonder clublidmaatschap fijn willen trainen.

Locatie en lestijden
De trainingen vinden plaats in de gymzaal naast basisschool ‘De Vlinder’ (Beusichemseweg 25 te Houten). Op de volgende dagen en tijden wordt er les gegeven:
· Dinsdag van 19.00 uur tot 20.00 uur – Jeugd;
· Dinsdag van 20.00 uur tot 21.00 uur – Junioren en Volwassenen;
· Donderdag van 19.30 uur tot 20.30 uur – Alle groepen.

Leraren
Op de dinsdag- en donderdagavond vindt de les plaats onder leiding van Boosabum Iwan Vossen. Daarnaast wordt er les gegeven door Master Hennie Thijssen. Boosabums Arie Prins, Gregory Bekkers, Eric Tierie en Dominic Matthews assisteren tijdens de lessen met grote regelmaat.

Master Hennie Thijssen is Rijkserkend hoofdleraar met een 7e ITF Dangraad (ITF Choi Jung Hwa), met meer dan 45 jaar ervaring. Hennie Thijssen begon in 1969 met het beoefenen van de kunst Taekwon-Do en zet zich in diverse contexten al decennia lang voor jong en oud met een verschillende culturele achtergrond in om ze te helpen bij hun mentale of fysieke ontwikkeling, zelfvertrouwen en weerbaarheid. Tijdens de lessen wordt zijn professionele onderwijskundige, psychologische kennis en praktijkervaring in het onderwijs geïntegreerd in de lessen of trajecten van coaching op maat! Naast enkele opleidingen in het HBO en de Universiteit is hij tevens gediplomeerd en officieel geregistreerd als 7e Dangraad en Internationaal scheidsrechter met een A status.

Boosabum Iwan Vossen is erkend leraar met een 3e ITF Dangraad. Iwan Vossen begon in 1991 met het beoefenen van de kunst Taekwon-Do bij de Taekwon-Do Academie Taekyon in Houten. Sinds 2002 traint Iwan Vossen bij Master Hennie Thijssen. In 2008 behaalde Iwan Vossen zijn 1e ITF Dangraad en rondde hij door zijn interesse in het leraarschap de assistent lerarenopleiding af bij de NTA. In 2012 behaalde Iwan Vossen zijn 2e ITF Dangraad en rondde hij tevens de erkende lerarenopleiding af bij de Stichting ITF Royal Dutch. In 2017 behaalde Iwan Vossen zijn 3e ITF Dangraad en is hij tevens lid van Commissie Technische Opleidingen van de Bond. Daarnaast is Iwan Vossen in het bezit van de B-scheidsrechterslicentie. Tijdens zijn HBO management studie kwam Iwan in aanraking met Close Combat Combative Arts, een vechtsport gericht op realistische zelfverdediging met belangrijke invloeden vanuit de Ninjiutsu, Close Quarter Combat van Hochheim, Krav Maga en het Franse Legionaires Combatives. Deze vechtsport heeft hij twee jaar beoefend. Na afronding van zijn Master Bestuurskunde in 2016 is Iwan ook begonnen met het beoefenen van Hapkido onder leiding van Martin Zingel in Utrecht en het Combat Hapkido in Arnhem onder leiding van Paul van Beersum.

Boosabum Arie Prins is erkend assistent leraar met een 3e ITF Dangraad. Arie Prins begon in 1998 met Taekwon-Do bij Gymvereniging Olympia in Herwijnen, onder de vlag van Taekwon-Do vereniging Leerdam en onder leiding van Boy Tuasuun. Nadat de vereniging wegging bij de NTA (oude bond), is Arie Prins gaan trainen bij Thijssen (Thijssen Taekwon-Do Academie) in Houten. Arie behaalde zijn D-scheidsrechtersdiploma op 20 januari 2008 bij de NTA en zijn B-licentie bij de ITF Royal Dutch op 21 november 2010. Tevens behaalde hij zijn assistent lerarengraad op 2 november 2010. Naast Taekwon-Do heeft Arie nog een tijd (circa 2 jaar) Shaolin Kempo Kung Fu beoefend en de groene band behaald. Naast Taekwon-Do is Arie Prins erg fanatiek op sportgebied (hardlopen, wielrennen, triatlon, skiën en snowboarden). In 2018 is Arie begonnen met het Combat Hapkido in Arnhem onder leiding van Paul van Beersum.