Nieuwe Dojang Taekwon-Do Academie Gelderland

Donderdag 8 september 2016 was ik uitgenodigd om bij de eerste training van Taekwon-Do Academie Gelderland aanwezig te zijn . 2015/2016 was een spannend jaar voor de vereniging.  De locatie (dojang) was verouderd en niet meer van deze tijd. Er was sprake van, dat de locatie zou worden gesloopt. Na vele gespreken met wethouder en gemeente is toch besloten tot renovatie. Dat was toch een enorme meevaller en nu was de eerste training dan een feit.

Ik was niet de enige die was uitgenodigd; onze voorzitter sabum Hennie Thijssen, wethouder Theo Jansen, de beheerders en daarnaast heb ik van 6 Taekwon-Do scholen afgevaardigden gezien. Inclusief de Jeugd waren er zo’n 100 Taekwon-Doïns aanwezig. Tel daar nog eens 25 ouders en belangstellenden bij op, ja de dojang was propvol.

Ook waren de leraren sabum Willem en sabum Paul aanwezig. Sabum Willem was onder de indruk van zo’n geweldige opkomst en bedankte de aanwezigen. Sabum Paul bedankte de wethouder voor zijn inzet de sporthal/dojang te behouden en helemaal up to date te hebben opgeknapt; nieuwe kleedkamers, douches, toiletgroepen en bovenal de dojang . Sabum Paul en Willem wilden graag een gele vloer, mooie spiegels, grote bokszakken en een schitterend bord met het ITF logo, TAG logo en de tenets van het Taekwon-Do erop. Aan alle wensen heeft de gemeente voldaan ,natuurlijk had de wethouder Jansen daar een belangrijk aandeel in om dit allemaal te verwezenlijken.

Wethouder Theo Jansen werd uitgenodigd naar voren te komen om de nieuwe vernieuwde dojang te openen .De wethouder begon zijn toespraak hoe hij met Willem en Paul diverse gesprekken had gevoerd en een hele discussie met het gemeentebestuur had gevoerd. Uiteindelijk is er door het gemeentebestuur groen licht gegeven. En nu was het dan zover, dat hij de opening mocht verrichten.  Hij sprak de woorden Taekwon-Do uit en de dojang/sporthal was geopend en hij  wenste alle sporters veel sportplezier. Een foto van de founder van Taekwon-Do was aanwezig; wij hebben naar hem gegroet en daarna werd er gegroet naar Sabum Willem en Paul.

Onze voorzitter Van ITF Royal Dutch, sabum Henny Thijssen sprak ook nog op zijn speciale manier mooie woorden. Dat fysieke trainingen, want daar was deze dojang toch weer voor klaar gestoomd, niet de enige doelstelling van Taekwon-Do was. Hij wees naar het mooie bord dat aan de muur pronkte en zei dat daar alles op stond wat Taekwon-Do voorstelde; een vechtsport met respect voor de medemens . Ook vond hij de theorie en het opleiden van de Taekwon-Doïns belangrijk en dat jong en oud een plaats moet krijgen in deze prachtige dojang . Namens het bestuur kregen sabum Willem en Paul een mooie bos ruikers .

Nu er toch zoveel sporters aanwezig waren werd er besloten dan ook gelijk een training te geven J. De groep werd verdeeld in dangraadhouders, deze kregen van sabum Willem spartraining. En kubgraadhouders kregen technische training van sabum Paul. Na 40 minuten werd er van sabum gewisseld en zo werden ze goed bezig gehouden. Om 21.45u werd de training beëindigd.

_DSC0856

Er werd afgegroet en wij werden bedankt voor onze aanwezigheid.   Ik wens de TAG veel plezierige trainingen toe.  Moe en voldaan ging iedereen huiswaarts.

Boosabum Arie

 

Volgend
Vorig