Opleiding scheidsrechters

C-B Opleiding / Opfrisdag Scheidsrechters van de Scheidsrechters Commissie (SC) op 9 februari 2014 te Den Haag.

We hadden alles geregeld voor deze belangrijke dag voor onze commissie, powerpoint presentatie voorbereid en de locatie die beschikbaar was gesteld door Marco Valkenhof was nog in een versneld tempo klaar gemaakt, ik ben zelfs nog een keer gaan helpen met schilderen. En we waren er trots op zo mooi was het en waren ook benieuwd hoe iedereen het zou vinden.

Nu nog genoeg aanmeldingen en dat verliep ook heel goed we waren totaal met 24 scheidsrechters, 3 commissieleden, 2 dames voor de catering en nog 4 deelnemers voor het praktijkgedeelte (sparren en tuls) dus een behoorlijke groep.

Ik had met Marco afgesproken om zaterdagmiddag alvast spullen klaar te zetten zoals de beamer, hijzelf had de tafels en stoelen gedaan, zo ook de aankleding het zag er gelikt uit.

We waren er klaar voor we kregen ook nog wat sponsoring in de vorm van koffie door Arie Hoogendoorn, cake voor bij de koffie van Ron Dijkhuizen en de heerlijke broodjes worst voor bij de lunch van Marco Valkenhof.

Zondagochtend was iedereen op tijd aanwezig en genoten van de koffie en cake verzorgd door de catering dames Shirley en Annie. Patrick zou de foto’s maken over de hele dag dus dat was ook geregeld, zo had iedereen een taak mooier kon het niet ( 1 grote familie ).

We heten iedereen welkom en wensten hun een leerzame dag toe; er waren 3 kandidaten voor de opleiding 2 voor hoeker en 1 voor matter, de rest kwam voor de opfris dag.
Vooraf had ik kenbaar gemaakt dat Master Steve Zondag en Ella zondag nog langs zouden komen mocht Ella zich daar fit genoeg voor voelen, ik heb toen aan alle aanwezigen gezegd dat zodra zij binnen zouden komen wij met zijn alle moesten gaan staan om te groeten naar de Master en nog belangrijker met heel veel respect naar Ella en iedereen wist wel waarom, was ook geen uitleg bij nodig en iedereen nam dit in stilte in ontvangst.
In de ochtend eerst het theorie gedeelte gedaan waarbij veel praktijk situaties aan te pas kwamen zowel voor de tul als het sparren, bracht veel discussies teweeg maar goed; moet ook kunnen.

Rond 11:00 uur kwamen Master Steve Zondag  en Ella Zondag binnen en zoals afgesproken gegroet naar hun, je kon een speld horen vallen en bij sommige liepen de koude rillingen over hun lijf ook bij mij (respect voor alle aanwezigen).

Ik had nu een nieuw item toegevoegd (mee gekregen op het seminar in Barcelona), diverse filmpjes van sparringspartijen laten zien die iedereen moest analyseren op papier en de uitslag zo ook waarschuwingen/minpunten moesten vertellen, moet zeggen dat iedereen goed bij elkaar zat. Het is ook niet eenvoudig om naar een partij te kijken en gelijk opschrijven. Toen dit klaar was pauze gehad met de overheerlijk broodjes worst en die waren heel snel op 40 stuks wel geteld (goeie zet Marco Hahahaha).

Na de pauze eerst tuls laten lopen en dat wel uitvoerig behandeld omdat wij dat als heel belangrijk beschouwen en dan ook de scheidsrechters gaan verplichten technische trainingen te gaan volgen om nog beter te kunnen beoordelen, was iedereen het over eens.

Daarna het sparren dan weet je al wat er gaat komen voor de ervaren mensen was het soms wel erg hilarisch ( Arie !!!!) maar ook leerzaam er moesten tenslotte ook kandidaten examen doen en dat ging ook goed. Hele leerzame situaties gedaan.

Alles verliep volgens schema er we waren rond 16:00 uur klaar hiermee toen moesten alleen de 3 kandidaten nog een theorie examen afleggen. 

Voor 3 kandidaten kan je gelijk de uitslag bekend maken omdat ze het praktijk met een voldoende hadden afgerond en zo ook hun theorie ging goed alle 3 geslaagd.

De geslaagde zijn:

Amar Somaroem, TKD Choi-Yong, B-diploma
Anil Nandlal, TKD Choi-Yong, C-diploma
Jennifer Kamphuis, Taekwon-Do Beuk, C-diploma

Namens de commissie van harte gefeliciteerd.

Ik wil ook namens de commissie bedanken:

Patrick Weening voor de foto’s
Marco Valkenhof voor de locatie
Shirley voor de catering en alles erom heen
Annie voor de catering en alles erom heen
Arie Hoogendoorn voor de koffie
Ron Dijkhuizen voor de cake
Rico, Dirk, Beuk, Martijn en Lisanne voor het praktijkgedeelte

Namens de scheidsrechterscommissie,
Ron Dijkhuizen, Secretaris
Peter Geijsberts, Voorzitter
Pravesh Lakshminarain, Lid