Strandtraining

Strandtraining van de Wedstrijd Selectie Commissie (WSC) op 2 februari 2014 te Kijkduin.

Een extra training vanuit de Wedstrijd Selectie Commissie (WSC) ter voorbereiding op het aankomende Wereldkampioenschap Taekwon-Do van ITF Choi Jung Hwa te Rome gericht op conditie, kracht en doorzetten maar dan niet in de vertrouwde Dojang. Een training op een alternatieve locatie, waar kom je dan uit? Nou bijvoorbeeld op Kijkduin.

Enkele weken eerder heeft Boosabum Michel Michon de locatie verkend en rekening houdend met de omgeving een programma in elkaar gezet om met de pre selectie te kunnen trainen.
In elk geval stond de tweede Coopertest op het programma. Eerder heeft de pre selectie een Coopertest gelopen in Leerdam en de resultaten daarvan zijn vastgelegd. 
Met een beetje creativiteit en weinig middelen kun je prima trainen op Kijkduin. Met hulp van Marco Valkenhoff en met dank aan Zwager IJzerhandel B.V. zijn er bouwemmers geregeld. In een bouwemmer kan ca. 12 liter. En een liter strandzand weegt ongeveer 1,3 kg. Een volle bouwemmer zou dus zo’n 15 kg kunnen wegen. Dan heb je geen dure dumbells of kettlebells nodig. Er zijn vast wel een paar leuke kracht oefeningen te bedenken met zo’n bouwemmer vol strandzand.

Vanmorgen 2 februari 2014 was het droog en scheen het zonnetje. Blauwe lucht met een paar stapel wolken. Er stond wel een koude wind maar met de zee op de achtergrond en de duinen als trainingsomgeving viel dat ook wel weer mee! Volop zuurstof dus aan de slag allemaal.
Helaas waren er een paar afzeggingen maar de andere Taekwon-Doins uit de pre selectie zijn naar Kijkduin gekomen om te trainen. Zij hadden samen met Master Steve Zondag en Boosabum Michel Michon een ruim 2 uur durende training in het vooruitzicht.
 Na het verkennen van het parcours aan een ieder de opdracht om te proberen om zijn of haar resultaat bij de vorige Coopertest proberen te verbeteren. Dat is gelukt, de omgeving, de zuurstof en misschien ook wel omdat ze wisten wat ze konden verwachten heeft iedereen een beter resultaat neer gezet tijdens de Coopertest. Met de basisconditie zit het goed!

Klik hier voor het volledige foto album!

Na de Coopertest een combinatie van kracht en interval training met de bouwemmers. Een serie van 12 oefeningen met een doorlooptijd van 1 minuut per oefening en in een cyclus van 2 bijna een half uur aan de slag met de Front Raise, de Upright Row, de Press, Squats, Lunges, de Swing en nog een paar andere oefeningen. De doelstelling is om zoveel mogelijk herhalingen van de oefeningen te doen in 45 seconden met aanvullend 15 seconden rust om dan meteen weer door te gaan naar de volgende oefening. Zwaar en vermoeiend maar een heerlijke conditie / kracht training!

Aansluitend op de vorige oefeningen een aantal Taekwon-Do series die op een hoog tempo worden uitgevoerd waarbij vooral de overgang van de hand- naar de beentechnieken en andersom worden geoefend. 
Als toetje op de training had Boosabum Michel Michon een mooi pad met een klim naar een plateau gevonden met een ruim uitzicht
 over de duinen. De opdracht was simpel, zoveel mogelijk keer het plateau beklimmen tot je niet meer kunt. Eerlijk is eerlijk, niemand wilde opgeven en na enige tijd hebben we de oefening afgebroken. Inmiddels was het al 12 uur geweest en tijd om weer naar huis te gaan. Karakter mensen voor het niet op willen geven!
 Snel nog wat drinken, wat eten en dan lekker naar huis en onder de douche! Het was een lekkere pittige training en zeker voor herhaling vatbaar.

Dank aan Marco en Shirley voor de assistentie bij de Coopertest en Patrick voor het maken van de foto’s. Natuurlijk ook Raymond, die vandaag niet als scheidsrechter mee was maar als supporter!

Taekwon,

Wedstrijd Selectie Commissie

02-02_selectie-strand (64)