ITF ROYAL DUTCH Team naar WK Taekwon-Do in Argentinië (ITF CHOI JUNG HWA)

Zoals bij eerdere kampioenschappen op Europees en Wereldniveau hebben de deelnemers van het ITF ROYAL DUTCH TEAM in de afgelopen twee jaar onder leiding van de wedstrijdselectie commissie zich weer terdege voorbereid om voor een ereplaats te gaan bij de Wereldkampioenschappen ITF Taekwon-Do in Argentinië (ITF Choi Jung Hwa). Het evenement zal plaatsvinden in Buenos Aires van 31 juli t/m 5 augustus 2018.

Naast de reguliere landelijke wedstrijd- en selectietrainingen zijn er in de afgelopen periode naast de diverse kampioenschappen waarbij gepresteerd moest worden ook veel extra wedstrijdtrainingen ingepland met ook diverse gasttrainers om voor het team een maximale voorbereiding te realiseren. Ook een nieuwe lichting Taekwondoïn van scholen uit het gehele land hebben een aantal trainingen gevolgd om in de komende jaren eventueel geselecteerd te worden.

Het team van de STICHTING ITF ROYAL DUTCH dat diverse selectieprocedures heeft ondergaand bestaat uit de deelnemers en eerdere WK en EK kampioenen Sabums Otto van Elzelingen en Martin van Straaten en de Boosabums Winodj Ramsoebhag, Ilhame el Kafroune en Britt Troudes. Otto, Martin en Winodj hebben in deze een dubbelrol omdat zij naast Senior Master Steve Zondag die een brok van ervaring heeft de wedstrijdselectie commissie (WSC) vertegenwoordigen.

De heer Sabum Henk Schaaij zal als internationaal scheidsrechter op het WK aanwezig zijn voor onze Stichting en ondergetekende zal naast de rol van Mental Coach (zoals op de WK in Korea) en supporter uiteraard in het kader van het beleid van onze Stichting deze vertegenwoordigen (bestaande internationale contacten onderhouden en verder uitbouwen, eventuele afspraken maken over toekomstige seminars in Nederland, etc.).

Het evenement zal gedurende de laatste twee dagen te volgen zijn op de Nationale televisie in Argentinië. Die zal er ook zijn tijdens de officiële opening op woensdag 1augustus wanneer een geselecteerde groep talenten uit de show ‘America’s got talent’ een spectaculaire show laten zien! Ook voor het Special Needs Taekwon-Do is er zoals in Brighton weer een aparte poule ingedeeld

Het zal geen eenvoudig Wereldkampioenschap worden en de concurrentie is enorm. Maar de kwaliteit van de ROYAL DUTCH deelnemers is zoals al vaker bewezen hoog en naast een brok ervaring van de deelnemers gaan we ervoor!

 

Ik wil namens het bestuur de wedstrijdselectie (WSC) zoals ik laatst persoonlijk bij de landelijke training persoonlijk gedaan heb bij deze nogmaals hartelijk danken voor hun inzet in de afgelopen periode en het gehele team veel succes toewensen op dit toernooi van wereldniveau. Ik wil ook Arie Hoogendoorn als sponsor weer bedanken voor zijn inbreng en uiteraard de mooie T-shirts en ik het waardeer het zeer dat de moeder van Britt als vaste supporter voor haar dochter meegaat naar dit in de unieke Wereldkampioenschap!

Tae Kwon,

Master Hennie Thijssen

Voorzitter ITF Royal Dutch
————————————————————————————————————————————

Noot:

In de wereld zijn er diverse internationale Taekwon-Do stijlen en organisaties. Het traditionele Chang-Hun ITF SEMI-contact Taekwon-Do is een kunstvorm zoals de grondlegger Gen. Choi Hong Hi dat op basis van wetenschappelijk onderzoek en door diverse inzichten heeft ontwikkeld. Op 11 april 1955 is deze naam op voorstel van Choi Hong Hi door de diverse Koreaanse Kwans (huizen) die diverse zelfverdedigingskunsten beoefende aangenomen om eenheid te creëren en vanaf dat moment concentreerde men (op de Tang Soo Doo kwan na) zich op de stijl van Choi.

Generaal Choi Hong Hi heeft als ambassadeur vanaf dat moment de gehele wereld afgereisd om het Taekwon-Do in relatie met de Tenets van het Taekwon-Do (beleefdheid, integriteit, volharding, zelfcontrole en ontembare geest) te verspreiden! Na zijn overlijden zijn er diverse ITF ontstaan met diverse regels, verschillen in technieken en eisen bij het behalen van een zwarte band/Dangraad. Stichting ITF ROYAL DUTCH (www.itf-royaldutch.com) is als landelijke overkoepelende organisatie in Nederland de organisatie op het gebied van het ITF Taekwon-Do welke is aangesloten bij de Internationale Taekwon-Do Federatie (ITF) van grootmeester Choi Jung Hwa, president van de ITF en zoon van de grondlegger van het Taekwon-Do Gen. Choi Hong Hi (www.itf-administration.com). De Masters, leraren, instructeurs en leden van onze stichting hebben de mogelijkheid om diverse seminars en training rechtstreeks vanuit de bron (vader op zoon) te ervaren!

Het traditionele Chang-Hun ITF SEMI-contact kent o.a. de onderdelen sparring, partneroefeningen, breektesten, speciale technieken en zelfverdediging en ziet de kunst als een persoonlijk ontwikkelingsprogramma (het overwinnen van de tegenstander in jezelf). Dit t.o.v. het later ontwikkelde WTF Full-contact Taekwon-Do dat in Nederland onder de NOC/NSF gesubsidieerd en beoefend wordt en waar meer het Taekwon-Do als sport wordt beoefend. In de laatste jaren worden er door openheid en respect voor elkaars stijl, met name in Korea en langzaam doorvloeiend naar de rest van de wereld, steeds meer pogingen gedaan om in een samenwerkingsverband de twee stijlen beter tot zijn recht te laten komen.

Interesse om donateur te worden van ITF Royal Dutch? Neem contact op met me (president@itf-royaldutch.com of met het secretariaat (secretariaat@itf-royaldutch.com) voor meer informatie!

Tae Kwon,

Master Hennie Thijssen

Voorzitter ITF Royal Dutch

Volgend
Vorig