Commissie Technische Opleidingen

De Commissie Technische Opleidingen (CTO) heeft als doel het verspreiden van de juiste technische kennis en kunde vanuit de visie van onze moeder organisatie ITF Choi Jung Hwa.. Dat doet de commissie door middel van het organiseren van diverse activiteiten zoals:

– tultrainingen;
– technische trainingen (onderdelen zijn hier vaak: tuls, stap sparring, hosinsul, breektest en speciale technieken);
– lerarentrainingen;
– ITF Royal Dutch Day.
Veelal nodigt de CTO diverse gastinstructeurs uit om, naast de eigen CTO-leden, les te geven. Dit zijn gastinstructeurs met een bijzondere specialisatie in een van de Taekwon-Do onderdelen.

Naast de landelijke trainingen is het mogelijk om CTO-leden uit nodigen voor trainingen op een eigen club of vereniging. De CTO werkt nauw samen met de Dangraden Commissie (DC). Deze laatste commissie is verantwoordelijk voor het organiseren en het afnemen van dangraadexamens. Omdat de relatie tussen de lesstof op de juiste wijze doceren en het toetsen hiervan erg belangrijk is, organiseert de CTO samen met de DC elk kwartaal een onderlinge training. Uiteraard volgen de leden van de CTO, indien mogelijk, (inter)nationale seminars bij diverse (groot)meesters om hun kennis op peil te houden en/of te verbeteren.

Op dit moment bestaat het CTO uit:
– Sabum Willem Jansen V Dan (voorzitter CTO)
– Sabum Henk Schaaij IV Dan
– Sabum Paul van Beersum V Dan
– Boosabum Iwan Vossen III Dan

Voor √°lle deelnemers die de lessen van het CTO team volgen moet veilig, inspirerend, enthousiast en nuttig Taekwon-Do lessen worden aangeboden.
De CTO leden zijn daarom altijd in bezit (of in opleiding) van een of meerder lerarendiploma’s in het Taekwon-Do. Zo borgen wij al onze activiteiten dat het op hoog kwalitatief pedagogische, psychologische en didactische wijze wordt georganiseerd.