Taekwon-Do Dojang Leiderdorp

Taekwon-Do Dojang organiseerde zaterdag 18-10-2014 een strandtraining in Katwijk aan Zee. Boosabum Martijn heeft mij, Boosabum Arie, uitgenodigd om mee te komen trainen.

Om 14.30 vertrokken wij uit Leiderdorp met 3 wagens naar het strand. Een ouder was vast komen te staan in een file en kwam wat later. Om 15.00 uur arriveerden wij aan het strand. Martijn had met een strandtenteigenaar geregeld dat wij daar onze spullen onder toezicht achter konden laten. Wij gingen toen met zijn allen naar het strand en werd er gegroet, zoals het hoort, en begonnen we met de strandtraining. Ook waren er nog 6 ouders aanwezig, die hadden zich op het strand geparkeerd.

Boosabum Martijn sprak de groep van 13 sporters toe en vertelde hoe hij het wilde gaan doen. De waterlijn lag zo`n 200 meter verder. De hele groep moest naar het water rennen en weer terug. Dan kregen zij een flesje water dat ze dan moesten ingraven en hun naam erbij zetten. Sommigen hadden het niet goed uitgevoerd, zodat er nog een keer naar de waterlijn gerend moest worden. De warming-up werd door mij voortgezet, daar het fantastisch mooi weer was waren de sporters binnen 10 minuten op temperatuur.

Boosabum Martijn nam de training over met het lopen van Do-San tul, toen Dan-Gun tul en Chong-Hi tul. Ook werd Sara Jirugi en Saja Maki  gelopen. Toen waren de losbreektechnieken aan de beurt en lagen we met z`n allen in het zand te spartelen. Hierna zette ik de training voort met wat beentechnieken. Het laatste kwartier kregen zij nog een mentale training van Boosabum Martijn aan de waterlijn. En dat was bikkelen. We moesten Boosabum Martijn nadoen: opdrukken, sit-ups, springen, zitten, liggen en door het water rollen. Ik had daar geen tijd voor daar ik foto`s moest maken, jammer hoor!!!!

Na het waterfeest was het aankleden en naar de strandtent gaan. Martijn trakteerde daar op drinken en patat. 17.00 uur, tijd om naar huis te gaan. Boosabum Martijn heeft ons een fantastische middag bezorgd. Ik zag alleen maar tevreden gezichten. Nogmaals bedankt Martijn en succes met je Taekwon-Do club!

Arie Hoogendoorn

 

Volgend
Vorig